|
Stanislav Chudík

Horalky Cup Detské MSR poznajú svojich majstrov

Detská liga

V piatok sa v Banskej Bystrici uskutočnili Horalky Cup Detské majstrovstvá Slovenska v malom futbale.

V kategórii U9 sa predstavilo osem tímov. Tie boli rozdelené do dvoch štvorčlenných skupín. Zo skupiny A postúpili do semifinále ZŠ a MŠ Radvanská Banská Bystrica a ZŠ Komenského Sabinov. Zo skupiny B išli do play-off ZŠ Golianova Banská Bystrica a ZŠ Jána Švermu Humenné. V semifinále sa stretli ZŠ a MŠ Radvavnská Banská Bystrica proti ZŠ Jána Švermu. Semifinále bolo veľmi tesné a vyrovnané. Padol v ňom iba jediný gól a ten strelila ZŠ a MŠ Radvnaská Banská Bystrica, ktorá sa tak stala prvým semifinalistom. V druhom semifinále sa stretla ZŠ Golianova Banská Bystrica a ZŠ Komenského Sabinov. V riadnom hracom čase sa zápas skončil nerozhodným výsledkom 2:2 a tak o druhom finalistovi museli rozhodnúť pokutové kopy. V nich boli úspešnejší hráči zo ZŠ Komenského zo Sabinova, ktorí sa stali druhými finalistami v kategórii U9. V zápase o bronz sa tak stretli ZŠ Jána Švermu Humenné proti ZŠ Golianova Banská Bystrica. Domáci zástupca zo ZŠ Golianovej v tomto zápase vyhral jednoznačne 3:0. Hráči sa tak tešili zo zisku bronzu v kategórii U9. Vo finále kategórie U9 proti sebe nastúpili ZŠ a MŠ Radvanská Banská Bystrica a ZŠ Komenského Sabinov. Vo finále sa zrodilo víťazstvo 2:0 pre ZŠ a MŠ Radvanskú Banská Bystrica. Domáci zástupca sa tak tešil zo zisku titulu majstra Slovenska v kategórii U9.


V kategórii U11 sa predstavilo 16 tímov. Zo skupiny A postúpili do play-off ZŠ Tulipánova Nitra a ZŠ Karloveská Bratislava. Z B skupiny išli ďalej ZŠ Tbiliská Bratislava a ZŠ SNP Šurany. Z C skupiny postúpili do play-off ZŠ Golianova Banská Bystrica a ZŠ Komenského Sabinov. Z D skupiny išllli do play-off ZŠ Pohraničná Komárno a CZŠ SV. Gorazda Prešov. Cez štvrťfinále postúpili do semifinále ZŠ Tulipánova Nitra a ZŠ Tbiliská Bratislava. V riadnom hracom čase skončil zápas nerozhodne 0:0 a tak o finalistovi rozhodli až pokutové kopy, v ktorých boli úspešnejší hráči zo ZŠ Tbiliskej Bratislava. V druhom semifinále sa stretli ZŠ Pohraničná Komárno a ZŠ SNP Šurany. Po víťazstve 1:0 sa druhým finalistom stali hráči zo Šurian. Zápas o bronz proti sebe postavil ZŠ Tulipánová Nitra a ZŠ Pohraničná Komárno. Po suverénnej výhre 4:0 sa z bronzu tešili hráči ZŠ Tulipánovej z Nitry. Finále kategórie U11 a v ňom sa stretli ZŠ Tbiliská Bratislava a ZŠ SNP Šurany. Po výhre 2:0 si titul vybojovali hráči ZŠ Tbiliskej z Bratislavy. 


V kategórii U14 sa predstavilo 16 tímov. Do prvého semifinále sa prebojovali ZŠ Škultétyho Nitra a ZŠ Hrnčiarska Humenné. V prvom semifinále padol iba jediný gól a strelila ho ZŠ Škultétyho z Nitry, ktorá sa tak stala prvým finalistom. V druhom semifinále sa stretli ZŠ a MŠ Radvanská Banská Bystrica a ZŠ Pohraničná Komárno. Po dvoch góloch žiakov z Komárna sa do finále prebojovala ZŠ Pohraničná. V zápase o bronz medzi ZŠ Hrnčiarska Humenné a ZŠ a MŠ Radvanská Banská Bystrica sa v riadnom hracom čase zápas skončil nerozhodne 1:1 a tak o držiteľoch bronzu museli rozhodnúť pokutové kopy. V nich boli úspešnejší hráči zo ZŠ a MŠ Radvanskej z Banskej Bystrice. Vo finále proti sebe nastúpili ZŠ Škultétyho Nitra a ZŠ Pohraničná Komárno. V riadnom hracom čase finále žiaden gól nepadol a tak o majstroch v kategórii U14 museli rozhodnúť pokutové kopy. V nich boli úspešnejší žiaci ZŠ Škultétyho z Nitry. 


V kategórii U16 sa v prvom semifinále proti sebe postavili ZŠ Tulipánová Nitra a ZŠ  Záhorská Ves/Jakubov. Toto semifinále sa v riadnom hracom čase skončilo nerozhodným výsledkom 1:1 a tak o prvom finalistovi museli rozhodnúť pokutové kopy. V nich boli úspešnejší žiaci zo ZŠ Záhorská Ves/Jakub, ktorí sa tak stali prvými finalistami. V druhom semifinále sa stretli ZŠ Sokolíkova Bratislava a ZŠ Gabčíkovo. V tomto semifinále bola úspešnejšia bratislavská základná škola. V zápase o tretie miesto sa stretli ZŠ Tulipánová Nitra a ZŠ Gabčíkovo. Dramatický zápas o bronz skončil v riadnom hracom čase nerozhodne a tak sa šlo do penaltového rozstrelu. V ňom sa šťastie viac priklonilo na stranu Gabčíkova, ktoré tak bralo bronz. Vo finále kategórie U16 sa stretli ZŠ Záhorská Ves/Jakubov a ZŠ Sokolíkova. Finále najvyššej žiackej kategórie sa v riadnom hracom čase skončilo bezgólovou remízou, a tak aj v tom zápase museli o celkovom víťazovi rozhodnúť pokutové kopy. V nich si zisk titulu majstra Slovenska vybojovali hráči ZŠ Sokolíkovej Bratislava. 

submenu

Tabuľka

Banská Bystrica (BAN) U-9
# Tím Z Skóre Body
1. RAD ZŠ Radvanská 4 28:7 12
2. GOL ZŠ Golianova 4 20:10 7
3. SZŠ SZŠ Mládežn. 4 11:12 7
4. PIE ZŠ Pieninská 4 10:19 3
5. SPO ZŠ Spojová 4 8:29 0

štatistiky

Banská Bystrica (BAN) U-9
1. RAD Matias Hamšík 18 Gólov
2. GOL Richard Poliačik 7 Gólov
3. GOL Patrik Sobkovčík 7 Gólov
4. RAD Lukáš Bulík 6 Gólov
5. SPO Michal Figúr 5 Gólov
6. SZŠ Matias Samuel Švantner 4 Gólov
7. SZŠ Boris Piško 4 Gólov