|
Ladislav Angyal

Rozhodca Kováč sa zúčastnil prestížneho turnaja FUTBAL V MESTE

KOM

Rozhodcovia Detskej ligy v malom futbale sa pravidelne vzdelávajú, aby na ihriskách vystupovali ako rozhodcovia so zdravým sebavedomím. Na základe svojich výkonov sú nominovaní na stretnutia v Komárne, Nových Zámkoch, Dunajskej Stredy a Púchova. Rozhodcovia, ktorí sú členmi rozhodcovskej akadémie RefAcademy dostali príležitosť, ktorá je pre nich nielen výzvou ale aj odmenou za ich vykoné úsilie, ochotu a práce na sebe. 

Únia ligových klubov (ULK) organizuje už v poradí 3. ročník populárneho turnaja vo vekovej kategórii U11, ktorý nesie názov FUTBAL V MESTE. Ide o projekt, v ktorom ÚLK spolupracuje s najvyššou slovenskou futbalovou súťažou Fortuna liga a prostredníctvom turnaja dáva šancu a motiváciu deťom sa stať futbalistami vo Fortuna lige. Hlavnou osobnosťou celého turnaja je slovenský reprezentant Marek Hamšík.

Turnaj je rozdelený na rôzne semifinále, ktoré sa hrajú na nezvyčajných miestach po celej republike, z ktorých víťazi postúpia do veľkého finále, ktoré sa odohrá v auguste pred OC Eurovea v Bratislave. 

Na prvom semifinále tohto ročníka, ktoré sa uskutočnilo na mieste, kde sa odohrá finále, dostala akadémia pozvánku od ÚLK na rozhodovanie turnaja. Na prestížnom podujatí rozhodcovskú akadémiu reprezentoval aj komarňanský rozhodca Márk Kováč. 14-ročný arbiter tak mal jedinečnú príležitosť rozhodovať stretnutia takým klubom ako sú ŠK Slovan Bratislava, FC Spartak Trnava, AS Trenčín a mnoho iných. 

Pre viac informácií o turnaji nezabudnite sledovať na Facebooku a Instagrame: FUTBALVMESTE alebo na ich webstránke: www.futbalvmeste.sk 

Spokojnosť na turnaji bola obojstranná a preto veríme aj v ďalšie iné spolupráce. Naši rozhodcovia z akadémie RefAcademy sa predstavia na tomto turnaji aj v Nitre (28.5.), Košiciach (4.6.) a v Banskej Bystrici (18.6.).