|
Ladislav Angyal

Winter Cup Junior už pozná svojho víťaza!

KOM

Vo štvrtok 2. februára 2023 sa v Mestskej športovej hale v Komárne uskutočnil prvý premiérový ročník novej pohárovej súťaže Winter Cup Junior.

Winter Cup Junior 2023 sa odohral pred vyše dvesto divákmi v Mestskej športovej hale v Komárne. Pohárovej súťaže sa zúčastnilo 5 komarňanských a 1 základná škola z Kolárova. Súťaže sa zúčastnil aj obhajca minuloročného titulu na Majstrovstvách Slovenska vo vekovej kategórii U10.

Súťaže sa mohli zúčastniť školské kolektívy zložené z detí, ktoré sa narodili po 1.9.2012 a mladší. Družstvá boli rozdelené do 2 skupín. Skupinu A reprezentovali: ZŠ Pohraničná, ZŠ Mateja Korvína a ZŠ Eötvösa. V skupine B mali zastúpenie: ZŠ ul. Mieru (Jókai Mór Alapiskola), ZŠ ul. Práce (Munka utcai Alapiskola) a ZŠ Rozmarínová.

Deti odohrali základné skupiny, kde víťazi postúpili priamo do semifinále Winter Cup Junior. Ostatné tímy sa mohli ešte prebojovať cez štvrťfinále. Veľkým prekvapením bolo vypadnutie Jókai Mór Alapiskola, obhajcu titulu Majstra Slovenska U10 z minuloročných majstrovstiev, ktorí už vypadli vo štvrťfinále pohára. 

Po kompletnom odohraní súťaže sme vyhodnotilli tímové a samozrejme aj individuálne úspechy:


Individuálne ocenenia:

  • Najlepší strelec: Áron Bagita (Corvín Mátyás Alapiskola)
  • Najlepší brankár: Máté Levente (Munka utcai Alapiskola)
  • Najlepší hráč: Ladislav Noah Riszdorfer (ZŠ Pohraničná)

Konečné umiestnenie:

  1. ZŠ Pohraničná
  2. ZŠ Rozmarínová
  3. Munka utcai Alapiskola
  4. ZŠ M. Korvína
  5. ZŠ Eötvosa
    Jókai Mór Alapiskola

Reprezentovať mesto Komárno na Majstrovstvách Slovenska budú ZŠ Pohraničná, ZŠ Rozmarínová a Munka utcai Alapiskola.

Všetky videozostrihy a informácie z Winter Cup Junior 2023 nájdete na stránke: www.detskaliga.sk alebo na tomto odkaze: https://detskaliga.sk/?leagueId=25&competitionId=227&leagueChangeId=25&competitionChangeId=227.

Highlighty zo zápasu: